Foreningen holder veje og grøfter, hvilket betyder, at vi vedligeholder vejbanen med regelmæssige mellemrum og efter behov. Ved nyudstykninger forudsætter det, at vejen er etableret, før vi som forening overtager vedligeholdelsen. Ved byggeaktivitet reetablerer bygherren vejen kontinuerligt.
Alle vores private fællesveje vedligeholdes, så de er i forsvarlig stand. Det er en vanskelig opgave med den meget svingende sommer/vinter-trafik. Vores veje er generelt funderet på sand. Desuden belastes vejene af et stigende antal privatbiler og tung trafik af forskellig slags.
Vejene i GF Kongeparten fordelt på områder.
Der er en stigende belastning på vores ca. 7,3 km fællesveje. Fællesvejene er hidtil som hovedregel blevet istandsat to gange årligt: Ved påsken og efter skolernes efterårsferie. Bestyrelsen bestræber sig på løbende at udbedre vejenes tilstand, idet vi for fremtiden vil tage udgangspunkt i vejenes klassificering. Typisk vil det kunne betyde, at de mest belastede (A & B) bliver ordnet af vejmanden lidt oftere, og de mindre belastede små stikveje (C) som nu. Det vil bero på et konkret skøn.
Klassificering af vores veje (se kortet neden for)
Kortets fire farver markerer en opdeling af tilsynet mellem bestyrelsens medlemmer. Det er tilstræbt en næsten lige stor deling baseret på en klassificering af vores private fællesveje som henholdsvis A: Gennemgående primærveje, B: Gennemgående veje med to tilgange, og C: Sekundærveje med én tilgang. Hertil kommer O: Offentlige fællesveje, som vedligeholdes af kommunen.
Grønt område A: Toftevej (halvdelen) B: Enebærvej C: Martin Lyngesvej C: Lynghaven C: Vibelunden C: Gyvelhaven C: Rosenhaven O:Vibevej (offentlig vej) | Gult område A: Lærkevej B: Birkeholmsvej B: Sølvmågevej C: Fyrreholmsvej C: Caswellsvej C: Kløverholmen C: Lærkevænget C: Vagtelvej |
Rødt område A: Ny Plantagevej B: Solvej B: Præstekravevej B: Birkelundsvej B: Skovstykket B: Granvej C: Skovløkken C: Svaleledet | Blåt område A: Kongepartens Strandvej B: Poppelstien C: Spurvevej C: Marinehønevej |
Grundejere slår bredderne, foreningen laver grødeskæring
Til afvanding af vore lavest-liggende områder sørger grundejerforeningen for plejen af vore grøfter. Klik her for at se kort over grøfter. Fjernelsen af opstigende grundvand og overfladevand er til alles nytte.
I forhold til kortet gælder følgende (omtrentlige) længeangivelse: 1 – 2: 110 m; 2 – 4: 110 m;
3 – 5: 130 m; 3 – B5 : 328 m; B0 – B3: 341 m; 5 – 7: 270 m; 7 – (reststykket mod land): 50 m og
7 – 14: 420 m. Grøfter i alt bliver således 1.759
De tilstødende grundejere skal selv står for at slå bredderne efter behov, typisk en gang om året om efteråret. Foreningen står derefter for den såkaldte grødeskæring, som er en forsigtig fjernelse af plantevækst i bund og sider, evt. med samtidig fjernelse af løse aflejringer.
- Det er altså den enkelte bredejers ansvar, at bredden er slået, så man frit kan færdes og arbejde langs grøften. Dette skal som minimum gøres inden d. 1. november, hvert år. Hvis ikke bredden er vedligeholdt, kan foreningen, med forudgående varsling, få arbejdet udført og opkræve betaling for dette af den ansvarlige grundejer.
- Foreningens bestyrelse har ansvaret for vedligeholdelse ud fra foreningens budget på basis af vedtagelser på generalforsamlingen.
- Grødeskæring og oprensning af grøfterne varetages af erfarne ”grøftemænd”, som grundejerforeningen entrerer med ud fra tilbud.
Udsyn ved udkørsler til Lyngvejen.
Vi opfordrer medlemmerne til at bruge ‘Giv et praj’ på kommunens hjemmeside. Når et problem meddeles af mange beboere ofte nok, så vil kommunen prioritere derefter. Brug dette link.
Grundejer holder rabatterne fri
Det er de enkelte grundejeres ansvar, at der er ca. en meter rabat fri i hver vejside, således at gående uden besvær kan undvige den kørende trafik, og at bevoksning i siderne er beskåret, så brand- og skraldebil kan passere uhindret, jvf. kommunens anvisninger. (Se evt. i Den lille Grønne eller kommunens hjemmeside.)